Rossi nu mai vrea să piardă. Calea? Abordând Formula 1, spune legenda

Rossi nu mai vrea să piardă. Calea? Abordând Formula 1, spune legenda

Tapiro di Oro este un premiu sarcastic, dar simbolizează perfect sezonul MotoGP al Rossi anul trecut. Același hit a fost ultima dată în 2012, când încă mai lupta pentru Ducati. „Îmi pare rău că nu am câștigat niciodată. A fost un sezon dificil “, a recunoscut Rossi într-un scurt interviu cu Staffelli, care a difuzat vineri Canale 5. Rossi a amuzat detaliul. Ceea ce el nu mai consideră amuzant este conducerea Yamaha lui.

La urma urmei, cunoscutul brand a cunoscut un an mizerabil, din cele 18 mari premii a câștigat doar unul.Postul a 25 de curse nu a fost finalizat până în 28 octombrie în Australia de către colegul de echipă al lui Rossi, Maverick Viňales.Niciodată Yamaha nu a mai așteptat mai mult triumful.

Alte numere se declanșează pentru mașini cu trei tunere pe capotă.

Yamaha s-a clasat pe locul trei pentru prima dată în unsprezece ani, marcând cele mai scăzute puncte din 2007.

Marc Marquez a luat campionatul pe Honda, Rossi în rândul marilor rivali. Conteșeanul Andrea Dovizioso (Ducati). „Il dottore” a pierdut un 123 abisal, respectiv 47 de puncte (25 de puncte pentru o cursă de MotoGP câștigată). când Yamaha (și el însuși) ar putea câștiga din nou.

„Situația tehnică din MotoGP s-a schimbat foarte mult în ultimul an și jumătate.La Ducati, aceștia au făcut mai întâi acest pas, extinzându-și echipa de inginerie. S-au apropiat puțin de Formula 1 în acest sens. ”Honda a urmat”, a descris el. El este încă destul de jenat de viitoarea motocicletă din 2019. Nu vede suficient de schimbare.Și îi este greu să dezvolte o echipă numeric slabă de ingineri Yamaha. “Pentru a câștiga în actuala MotoGP, am nevoie de Yamaha pentru a urma concurenții”, este clar veteranul rival. titlul se va strădui pentru al zecelea sezon.