Prag îngust și același hochei peste tot. Cum se va dovedi viziunea unificării gheții?

Prag îngust și același hochei peste tot. Cum se va dovedi viziunea unificării gheții?

De ani de zile a spus că este vorba de două sporturi diferite, cu un singur nume. Acesta este unul dintre motivele pentru care Jaromír Jágr, după retragerea anticipată din Cupa Stanley, nu a condus niciodată mult la Campionatul Mondial, al doilea imperiu de hochei. El era deranjat de o altă lățime de gheață și știa că se va obișnui cu un joc diferit și câțiva dueli erau îngrijorați de joc.Și că două sporturi vor deveni unul în care regula este că lățimea gheții are un „peste mări” de 26 de metri. “În viitor, cei mai buni jucători vor juca pe gheață îngustă, așa că de ce nu o jucăm”, a spus Rene Fasel, președintele Federației Internaționale de Hochei IIHF, în timpul campionatului de juniori. ani în funcție, la Vancouver surprinși și șocați.El a anunțat, de asemenea, că descoperirea va avea loc în 2022, când Jocurile Olimpice de la Beijing ar trebui să aibă loc pe un patinoar îngust – dacă jucătorii NHL participă și cu siguranță Campionatul Mondial din Finlanda.

a confirmat tocmai la campionatul de juniori și a admis: „Avem nevoie de schimbare.”

Růžička: Hockey este doar unul

Nu, Fasel nu este cel mai popular puf din Republica Cehă, dar de această dată ideea lui este susținută pe scară largă în Republica Cehă. De exemplu, antrenorul Vladimír Růžička spune: „Există un singur hochei și, prin urmare, ar trebui să fie aceleași cursuri peste tot. Și mă aplec spre îngust. Este mai rapid, mai interesant pentru public. Există mai multe confruntări. Hockey din anii 70 și 80Jocurile Olimpice de la Vancouver și mai ales Cupa Mondială 2016 au arătat cum s-a schimbat hocheiul. Este mai rapid, mai atletic. Percepția hocheiului de peste mări se referă la casting, fotografii și lovituri, în timp ce europeanul este dominat de un cap inteligent și mâini inteligente. Dimpotrivă, campionatul de juniori a confirmat acum că nu aveți nevoie de „aeroporturi” de gheață pentru combinație și tehnică. Doar doi pași puteți păcăli o albină pe un patinoar îngust și vă aflați într-o șansă. Că nu te plictisești cu pucul în colțuri.

Cu toate acestea, când Jakub Petr, antrenorul lui Vítkovice, a sosit sâmbătă seara la Chomutov cu echipa sa, a deschis Internetul și a citit un mesaj cu ideea lui Fasel, a fost încântat. „Gândul mi-a luat respirația.La sfârșitul sezonului s-ar putea să nu fi fost atât de gătit din ea, dar sunt pompat în cei douăzeci de ani. Turneul mi-a confirmat că este posibil să joci mare hochei pe un patinoar îngust. Sunt absolut în favoarea asta. A fost la echipa națională în cei douăzeci de ani și a decis să îngusteze „infinitul” gheață de Vítkovice acum doi ani.

Cum va reacționa Extraliga?

Paradoxal, acum, când Europa vrea să meargă pe o gheață lată de 30 de metri, America, există voci după extindere peste mări. Ei spun că ar fi mai puține conflicte, pentru că nu ar exista atât de multe confruntări. „Regulile sunt astfel făcute acum, încât loviturile brutale au dispărut aproape. Bineînțeles că o vor face, la fel ca și cum ar fi pe gheață largă.Dar pe partea îngustă ar fi mai multă presiune asupra jucătorilor, deoarece trebuie să fie mai pricepuți într-un spațiu mai mic ”, spune Peter. De asemenea, Josef Řezníček, șeful extraterestrei: „Avem două lumi de hochei și una pare mai matură. Sau Martin Urban, secretarul general al Asociației: Restrângerea ar ajuta la crearea jocului nostru mai atractiv. ”

Auziți aprobarea.Peste trei ani, campionatul mondial de gheață se va juca cu patru metri mai restrâns decât de obicei, dar nu vă așteptați că toate (nu numai) paltoanele de iarnă domestice vor fi transformate acum. „Având în vedere economia de științe științifice, nu numai țara noastră este cea care face ca locul de joacă actual să fie mai restrâns”, spune Urban. El susține că declarația lui Fasel este mai mult un mesaj către patinoarul nou construit.

Hockey nu este fotbal…

În plus, va trebui să apară o modificare a normelor IIHF. Deși sunt încă destul de binevoitoare în lățime (permit 26-30 metri), dar pentru Campionatul Mondial este scris strict dimensiunea 60×30 (cu excepția Cupei Mondiale 2008 din Canada).Și astfel se poate presupune că îngustarea va începe la marile campionate, unde lățimea de 26 până la 28 de metri va fi tolerată. „Trebuie să aibă o pauză. Hocheiul nu este un fotbal în care doar pictați terenul ”, spune Urban. Read more: bet-ro.com

În același timp, liga în plus probabil va reacționa la reguli mai stricte (mai puțin libere). Antrenorul reprezentativ, care va face echipa pentru Campionatul Mondial 2022, va impune ca liga să joace pe patinoarul mai îngust pentru pregătire, dar…„Este o decizie crucială în ceea ce privește finanțarea arenelor. Dimensiunile trebuie să fie cât mai uniforme, altfel ar fi lipsite de sens ”, spune Řezníček.

În acest moment: fiecare câine are un sat diferit.Dimensiunile și lungimea variază, după cum Zbyněk Michálek, ciocanul de la NHL, a criticat sezonul trecut: „Este ciudat că fiecare stadion are dimensiuni diferite. Există diferențe uriașe. Mi-ar plăcea să fie unită, nu-mi place deloc. ”

Da, arenele mai moderne sunt mai ușor de adaptat, iar cele mai vechi, nu. Acest lucru a fost demonstrat de efortul de a introduce o provocare simplă de antrenor, posibilitatea de a investiga situații controversate înainte de sezon. Regula a fost amânată pentru un an, deoarece a fost o sarcină supraomenească pentru multe cluburi și a susținut că stadioanele erau deținute de orașe. Acum investițiile ar fi pliate mai mare. „Sunt un pesimist și nu am ochelari roz.Totul durează întotdeauna timp aici “, suspectează Jakub Petr.