Duș amar, puncte dulci. Vincour se bucura să se întoarcă la gheața Brno

Duș amar, puncte dulci. Vincour se bucura să se întoarcă la gheața Brno

Atacantul de hochei Tomas Vincour a văzut atmosfera meciului împotriva cometei sale „de două ori” în acest sezon. Împotriva clubului care l-a crescut, vărul său Libor Zabransky îl conduce, iar mama lui lucrează în el, însă bărbatul în vârstă de 28 de ani a intrat doar pe gheață de la Hradec Kralove. . După ce a câștigat 5: 4 la raiduri a fost un obicei clasic Brno, care a turnat bere adversarului când a ieșit din dressing. Vincour s-a prins de „dușul amar”. „Așteptam cu nerăbdare. A fost special împotriva Cometei din țara noastră, nimic nu s-a schimbat. Dar nu am luat bere la Hradec. Sus aici. La revedere, probabil, zâmbi Vincour.

Nu a putut să-și scoată incidentul din spiritele bune.La ieșirea din stadion, întâmpinat de fani, care își amintește de vremurile Brno, au dat câteva semnături. „M-am bucurat foarte mult să mă întorc în Brno. Atmosfera era ireală, multe emoții, multe obiective. Super pentru ochiul privitorului ”, a lăudat el. > În general, Vincour nu are de ce să se plângă. Hradec se descurcă bine, cu care se află pe locul 3 al mesei, iar logodna îi mărturisește. Până duminică, el a condus tabelul celor mai buni trageri, acum cu 16 goluri ale unuia lovit în spatele liderului – Mark Kvapil de la Liberec. La Kvapil nu este surprinzător; goluri marcate în timp ce aștepți.Pentru Vincour, dimpotrivă, este un progres semnificativ.

„El primește timp pe gheață și este foarte valabil, mai ales în jocurile de putere. Săgetătorul este grozav ”, spune fundașul Petr Zámorský despre Vincour. Ei se întâlnesc în formația de joc de putere de la Hradec, unde Zámorský și-a asistat colegul de echipă cu golurile de patru ori. „Avem câteva semnale pe care vrem să le redăm și, uneori, se rezolvă că Vincek îl curăță după lovitura mea. Este foarte valabil în zona frontală. Suntem încântați să o avem “, a adăugat fundașul cheie al lui Hradec.

Au trecut aproape zece ani de când Vincour a excelat în această filmare. În calitate de concurent NHL, el a marcat 29 de goluri la fermele WHL în sezonul 2009/10.

În competiții senior, el a fost mai probabil să aibă atributul „de încredere” decât un trăgător „zdrobitor”.Cu toate acestea, el a acordat constant sau minus 10 goluri în KHL și Extraleague în mod constant. Apoi a înflorit din nou în estul Boemiei.

„Fericirea este una dintre acestea”, spune cu umilință Vincour. „Sunt tipii pe care îi am în jurul meu, rolul meu s-a schimbat și echipa merge. Când o echipă prosperă, cineva iese mereu în evidență “, povestește el.

După doi ani (și două titluri) s-a mutat cu Kometa vara trecută. Cu faptul că la Brno nu a renunțat la serviciile sale, dar proprietarul și antrenorul Libor Zábranský nu și-au putut oferi vărul său un loc în două linii de elită de la început. Hradec a profitat de asta. „Ne-am dorit multe despre Tom. Știam că are calitatea unui băț, o lovitură excelentă.El joacă rolul de jucător final și de mare luptător “, spune Tomáš Martinec, antrenor de la Hradec Králové.

În plus, Vincour însuși a simțit:„ Am avut o bunăstare groaznică în Brno. Vă dați seama cât de confortabil și că am avut nevoie să lucrez din nou pe mine. ”Așa că a dat din cap pentru a schimba.

A luat mișcarea ca motivație

Și-a transferat o parte din bunăstarea legendară în noua sa casă. Se spune că a sosit fără cizme de fotbal pentru antrenamentele de fotbal de vară. „I-am lăsat în Brno”, a spus el.Și pentru uimirea managerului Jaroslav Bednar, cum este posibil ca acesta să nu fie obișnuit cu fotbalul, ar trebui să spună fără ezitare: „Am jucat la hochei și nu la fotbal în Kometa.

Cometa a eliminat playoff-urile, dar Vincour a început să vibreze și el. Am vorbit despre asta înainte de a veni. El joacă primul joc de putere, are spațiu. Dar, în țara noastră, se bazează pe performanța echipei “, spune Martinec.

Vincour respectă exact acest lucru. Este puternic, valabil în colțuri, la pernă, în fața obiectivului. Ce nu poate face sunt raidurile, unde nu confirmă formularul din Cometă. În altă parte, însă, compensează bogat Hradec.Numai golurile de putere au deja șapte. „Am încredere, cred în final, dar cel mai mult vreau să câștig, așa că am fost crescut”, își amintește el. Anul trecut, în sezonul regulat, el a jucat mai multe minute (16:06) în meci decât anul acesta, când merge pe gheață, în medie, de 15:26 minute pe meci. Schimbarea minoră se face doar în timpul jucat în superioritatea numerică, există 21 de secunde pentru a se potrivi mai mult.

“Nu știu cum a avut anul trecut. A venit la noi, făcând ce și-a dorit. Pentru mine super jucător. El a dovedit-o în KHL, NHL. Trage mult, se apara prost. Un membru al echipei foarte valabil “, spune partenerul Zámorský.