Decizia corectă, a spus Berdych despre final. Felicitări Federer sau Murray

Decizia corectă, a spus Berdych despre final. Felicitări Federer sau Murray

Sâmbătă, cel mai bun jucător de tenis ceh din secolul 21 și-a spus adio carierei sale în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra. Nu cu racheta în mână, ci în costum.

„Acesta este la revederea mea. Bineînțeles că mai pot apărea în instanță – poate vara la Prostejov – dar va fi destul de la revedere de la Tomas Berdych “, a declarat fostul al patrulea jucător al clasamentului în cadrul unei conferințe de presă la Sparta.

Dar Berdych, în vârstă de 34 de ani. nu dă. Dimpotrivă, el vrea să se bucure pe deplin de viață fără un program strict.

“Nu vreau să îmi stabilesc obiective. Cu siguranță nu acum, pentru că m-a însoțit toată cariera.Acesta a fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care mi le voi aminti ”, a adăugat el la întâlnirea cu proprietarul a 20 de trofee Grand Slam. „Dar nu intenționez să mă întorc ca el. Suntem destul de diferiți în acest aspect, chiar dacă am trecut prin situații destul de similare ( Murray se întoarce la tribunal după o intervenție chirurgicală la șold. Berdycha suferă de probleme cronice ale șoldului în ultimii ani ). ”

Tenista cehă îi place să-și amintească de luptele cu Federer, Nadal, Murray sau Djokovic. Când a fost întrebat despre cel mai mare moment al carierei sale, el a amintit de finala de la Wimbledon din 2010, unde nu a fost suficient pentru Nadal.

Nu a uitat două titluri ale Cupei Davis. „Sunt emoții diferite.Odată ce te vei bucura cu propria echipă din turneu, apoi cu echipa națională și întreaga echipă. Și ne-am luptat pentru asta tot anul. Acestea sunt amintiri foarte frumoase. ”

La urma urmei, bogată carieră a lui Berdych îi lipsește un titlu de Grand Slam de vis. „Poate să pară ciudat, dar am jucat în cea mai grea perioadă care a fost în tenis până acum. Pe de altă parte, am făcut parte din ea și am avut norocul să joc cu ei (Federer, Nadal, Murray și Djokovic). Le-am bătut pe toate odată.Sunt mândru de asta. ”

Într-o singură respirație, Tomáš Berdych adaugă:„ În același timp, nu am vrut să mă trezesc și să spun: „Amice, ar fi trebuit să încercați încă, deci nu ați făcut totul”.